Η άνοιξη πλησιάζει με γρήγορους ρυθμούς και είμαστε ένα βήμα μακριά από την οργάνωση της ντουλάπας. Βρήκα 5 χρήσεις της κρεμαστής θήκης αποθήκευσης που μπορεί να μην ξέρεις ήδη και που εγγυημένα θα σου λύσουν τα χέρια. Είναι χρήσεις που έχω εντάξει εδώ και χρόνια στην οργάνωση της ντουλάπας μου και την διατηρώ με αυτόν τον τρόπο οργανωμένη.

5 Χρήσεις της κρεμαστής θήκης αποθήκευσης

Η κρεμαστή θήκη οργάνωσης της ντουλάπας είναι ένα προϊόν που πια μπορείς να βρεις στην κυριολεξία παντού. Από τα σούπερ μάρκετ μέχρι τα καταστήματα με τα είδη σπιτιού. Είναι υφασμάτινη θήκη που κρεμιέται μέσα στην ράγα της ντουλάπας. Σηκώνει αρκετό βάρος και είναι χωρισμένη συνήθως σε 5 ή 6 τετράγωνες θήκες.

Η αλήθεια είναι ότι από τότε που αγόρασα μια, τη δοκίμασα σε όλες τις πιθανές λύσεις και ήταν όλες πολλές βολικές, ώστε τελικά αγόρασα και άλλες για να κάνω τη δουλειά μου.

οργάνωση ντουλάπας
Pexels

Οργάνωση μιας ντουλάπας που δεν έχω τι να βάλω

  1. Πουλόβερ. Τα πουλόβερ τα διπλώνω, όπως και τα περισσότερα ρούχα μου εκτός των πουκαμίσων και των φορεμάτων. Η αλήθεια είναι ότι πιάνουν συνήθως αρκετό χώρο στα συρτάρια ενώ στην κρεμαστή θήκη είναι πιο βολικά.
  2. Παπούτσια στα κουτιά τους. Βάζω συνήθως τα κουτιά με τα παπούτσια της άλλης σεζόν. Ή παπούτσια που δεν χρησιμοποιώ καθημερινά όπως τακούνια ή τις χοντρές μπότες μου.
  3. Τσάντες. Αποθηκεύω τις τσάντες που δεν χρησιμοποιώ μέσα στα σακουλάκια τους, αυτά τα υφασμάτινα που μας δίνουν όταν τις αγοράζουμε. Με αυτόν τον τρόπο συντηρούνται καλύτερα και δεν καταπονούνται αλλά παραμένουν παράλληλα οργανωμένες, χωρίς να τις ψάχνουμε συνεχώς εδώ και εκεί στη βάση της ντουλάπας.
  4. Οργάνωση των ρούχων που θα φορέσουν τα παιδιά στο σχολείο την εβδομάδα. Ή εμείς, αν δεν έχουμε παιδιά. Φτιάχνεις έτοιμα τα σετάκια σου για κάθε μέρα, κάλτσες, και συνδυασμούς για κάθε μέρα, ρούχα για το σχολείο και διαφορετικά για τη δραστηριότητά τους. Έτσι μειώνεται αισθητά το πρωινό πονοκεφάλιασμα του τι θα βρω να φορέσω κάθε πρωί στη δουλειά ή στο σχολείο, αφού αυτά έχουν οργανωθεί από την Κυριακή το βράδυ.
  5. Οργάνωση επιτραπέζιων. Αυτή η ιδέα ήταν καταπληκτική και βοήθησε πολύ στην οργάνωση του παιδικού δωματίου. Σε κάθε θήκη έχουμε βάλει τα κουτιά των παιχνιδιών, τις κάρτες και όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες παιχνιδιών. Στην κάτω θήκη μπορεί να βάλουμε έξτρα τσάντες ή κασετίνες που δεν χρησιμοποιούν, αλλά όταν βαρεθούν αυτές που έχουν ξέρουν πού θα βρουν τις άλλες για να τις αλλάξουν. Είναι πολύ βολική στο παιδικό δωμάτιο γενικά γιατί δίνει ελευθερία στα παιδιά να διαλέγουν μόνα τους τα παιχνίδια ή ό,τι άλλο χρειάζονται χωρίς τη βοήθεια κάποιου μεγάλου.

5 συμβουλές οργάνωσης που θα κάνουν την ζωή σου εύκολη

SKUBB

χρήσεις της κρεμαστής θήκης αποθήκευσης

Την επόμενη φορά που θα βρεις μπροστά σου σε ένα μαγαζί αυτού του είδους τις θήκες θα ξέρεις ότι μπορείς να βρεις λύση στην οργάνωση της ντουλάπας σου εγγυημένα και νοικοκυρεμένα. Καλή οργάνωση σε όλους!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News