Όλοι έχουμε νιώσει, έστω και μια φορά, αυτό το άγχος του μικρού σπιτιού που δεν ξέρεις αν θα χωρέσει όλα τα πράγματά σου. Ακόμα κι αν είσαι φοιτήτρια και το σπίτι σου είναι κάτι προσωρινό, πρέπει να είσαι σίγουρη ότι διαθέτει τον απαραίτητο χώρο για να χωρέσει όλα τα υπάρχοντά σου, χωρίς, όμως, οι επιλογές σου να βρίσκονται ενάντια στις τάσεις της διακόσμησης.

Το υπνοδωμάτιο είναι ένας χώρος που είναι προσωπικός και προσφέρει χαλάρωση και άνεση μετά από μια δύσκολη καθημερινότητα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι διακοσμημένο και σχεδιασμένο για να χαλαρώνει αλλά παράλληλα να σε ωθεί να περάσεις παραγωγικό χρόνο στο σπίτι για να λειτουργείς πιο αποτελεσματικά.

Σκέψου το δωμάτιό σου ως έναν καμβά, εσύ είσαι ο ζωγράφος και πρέπει να σχεδιάσεις την καλύτερη εικόνα που σε οδηγεί προς έναν δρόμο παραγωγικό ενώ ταυτόχρονα είναι και μοντέρνος.

Ποια είναι τα λάθη στη διακόσμηση που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις;

Η εκτός τόπου και χρόνου διακόσμηση

Η αρμονική διακόσμηση είναι απαραίτητη, έστω και λίγο πρέπει να υπάρχει σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου, συμπεριλαμβανομένου του υπνοδωματίου. Ωστόσο, το να βρεις αντικείμενα που ταιριάζουν μεταξύ τους και δεν κάνουν φασαρία είναι αρκετά δύσκολο. Πολλές φορές υπάρχει ο κίνδυνος να χάσεις τον έλεγχο και να καταλήξεις να προσθέτεις περισσότερα διακοσμητικά απ’ όσα χρειάζεσαι ή να μην ταιριάζουν όλα μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το δωμάτιό σου να καταλήγει να φαίνεται εκτός τόπου και χρόνου. Βεβαιώσου ότι επιλέγεις απλά και μοντέρνα αντικείμενα που δεν κάνουν τον χώρο σου να μοιάζει υπερφορτωμένος.

λάθη στη διακόσμηση
Unsplash / Kam Idris

Άλλαξε τη διακόσμηση στην κρεβατοκάμαρα και δες διαφορά στη σχέση!

Μην παραμελείς τον φωτισμό

Ένας σωστός φωτισμός μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από ότι είναι. Ωστόσο, για να έχεις αυτό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να τοποθετήσεις τα έπιπλά σου με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμποδίζεις το φυσικό φως με κανέναν τρόπο τα εισέλθει στον χώρο σου. Επιπλέον, επίλεξε φωτιστικά που φωτίζουν ολόκληρο το δωμάτιο παρά μια και μοναδική επιφάνεια.

λάθη στη διακόσμηση
Unsplash / Aaron Huber

Οι “κανόνες” της εσωτερικής διακόσμησης που θα σου δώσουν έμπνευση και ιδέες

Δημιούργησε αποθηκευτικούς χώρους

Η αποτελεσματική αποθήκευση όλων των αντικειμένων σου μπορεί να είναι αρκετά δύσκολή για ένα μικρό δωμάτιο. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, το μελλοντικό σου σπίτι να διαθέτει έστω και μία μικρή αποθηκούλα στην οποία θα μπορείς να βάζεις τα εποχιακά αντικείμενά σου για να μην πιάνουν χώρο τους μήνες που δε τα χρειάζεσαι.

λάθη στη διακόσμηση
Pexels

Friluftsliv: Το νέο instagramικό design trend που αλλάζει τις τάσεις στη διακόσμηση το 2021

Αγόρασε έπιπλα με χώρο αποθήκευσης!

Άλλος ένας τρόπος για να κάνεις το διαμέρισμά σου ή το δωμάτιό σου να φαίνεται μεγαλύτερο είναι να αγοράζεις έπιπλα με αποθηκευτικό χώρο. Πλέον στην αγορά μπορείς να βρεις κρεβάτια ή καναπέδες που λειτουργούν παράλληλα και ως χώροι αποθήκευσης. Να θυμάσαι πως η μείωση της ακαταστασίας μπορεί εύκολα να κάνει το δωμάτιό σου να φαίνεται μεγαλύτερο και ελκυστικό χωρίς να χρειάζεται να βάλεις πολλά διακοσμητικά για να το επιτύχεις. Μια έξυπνη λύση είναι και τα μοντέρνα ράφια που εκτός από την εξοικονόμηση του χώρου προσθέτουν και στυλ στο δωμάτιό σου.

λάθη στη διακόσμηση
Unsplash / Alexandra Gorn

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News