Η στήλη του Jeremy Clarkson στη Sun σχετικά με τη Δούκισσα του Sussex έχει προκαλέσει κατακραυγή στο διαδίκτυο, με τους χρήστες των social media να την χαρακτηρίζουν «κακή», «φρικτή», «καταχρηστική», με μία λέξη απαράδεκτη. Είναι δυνατόν εν έτει 2022 και σε έναν κόσμο που μιλά για δικαιώματα των γυναικών, κατακρίνει και μάχεται ενάντια στον σεξισμό και στον μισογυνισμό να υπάρχουν δημόσια τέτοιες απόψεις;

Σε ένα άρθρο για την εφημερίδα που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 16/12, ο Clarkson έγραψε ότι μισούσε τη Meghan «με κάθε κύτταρό του». Είπε, μάλιστα, πως «ονειρεύεται τη μέρα που θα την αναγκάσουν να βγει γυμνή στους δρόμους κάθε πόλης στη Βρετανία, ενώ τα πλήθη θα φωνάζουν “Ντροπή!” και θα της πετούν περιττώματα».

Και πρόσθεσε: «Όλοι όσοι είναι στην ηλικία μου σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο». Πόσο ανακουφιστικό!

«Ήταν τρομακτικό να ουρλιάζει και να μου φωνάζει ο αδερφός μου»: Νέες αποκαλύψεις απ’ το ντοκιμαντέρ Harry & Meghan – Σε ποιον ρίχνει την ευθύνη ο Δούκας του Sussex για την αποβολή της γυναίκας του;

Jeremy Clarkson – Meghan Markle: Η στήλη στη The Sun και οι αντιδράσεις

Τα σχόλια προκάλεσαν, δικαίως, ευρεία καταδίκη. Ο κωμικός John Bishop έγραψε στο Twitter ότι τα σχόλια ήταν μια «έκκληση για υποκίνηση ταπείνωσης και βίας σε μια γυναίκα».

Η παρουσιάστρια Carol Vorderman έγραψε στο Twitter: «ΟΧΙ, Jeremy Clarkson. Όχι σε κανένα επίπεδο, σε καμία περίσταση δεν είναι εντάξει να γράφεις αυτά τα πράγματα για οποιαδήποτε γυναίκα και ένα μεγάλο ΟΧΙ για το ότι όλοι όσοι είναι στην ηλικία μου σκέφτονται το ίδιο».

Το άρθρο του προκάλεσε σωρεία, αρνητικών, σχολίων ακόμα και από την ίδια την κόρη του Clarkson, που διαχώρισε τη θέση της και δήλωσε πως «διαφωνεί κατά όλων όσων έγραψε» ο πατέρας της.

Η κόρη του παρουσιαστή του Top Gear επεσήμανε: «Οι απόψεις μου είναι και ήταν πάντα ξεκάθαρες όσον αφορά τον μισογυνισμό, τον εκφοβισμό και τη μεταχείριση των γυναικών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι αντίθετη σε όλα όσα έγραψε ο πατέρας μου για τη Meghan Markle και εξακολουθώ να υποστηρίζω όσους στοχοποιούνται από το διαδίκτυο».

«Είναι τα μωρά μου ασφαλή;»: Η Δούκισσα του Sussex ξεσπά και μιλά για τις απειλές θανάτου που δεχόταν στο νέο ντοκιμαντέρ Harry & Meghan

Jeremy Clarkson Meghan Markle
Instagram / Variety /Jeremy Clarkson – Meghan Markle

Ο συνάδελφός του Clarkson Jason Manford ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία ενός αποσπάσματος από το άρθρο με τη λεζάντα: «Αν μπορείτε να υπερασπιστείτε τον Clarkson σε κάτι τέτοιο, τότε παρακαλώ μην μου απαντήσετε, απλώς κάντε unfollow και μπλοκ και προχωρήστε τη ζωή σας. Δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε».

Εν τω μεταξύ, ο Βρετανός κοινωνικός ακτιβιστής και διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Five, Nimco Ali, έγραψε: «Μια νεαρή μαύρη γυναίκα μιλά για τον αγώνα της και τις σκέψεις αυτοκτονίας της ως αποτέλεσμα της κακοποίησης που δέχθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης, και κάπως έτσι μερικοί άντρες στα ΜΜΕ αντιδρούν. Αυτό είναι φρικτό».

Νέες αποκαλύψεις: Αυτός είναι ο όρκος που έσπασε ο πρίγκιπας William και κατέστρεψε την σχέση του με τον αδερφό του – Γιατί ο Harry και η Meghan δεν περιμένουν συγγνώμη από την βασιλική οικογένεια;

Για το άρθρο του Clarkson έγιναν 6.000 καταγγελίες στην εφημερίδα The Sun, ενώ έντονα επικριτικός ήταν και συντάκτης της Daily Mail, η οποία είναι γνωστό ότι διατηρεί πολύ αρνητική στάση απέναντι στο ζεύγος Harry – Meghan.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News