Καθώς οι μέρες μικραίνουν και ο καιρός γίνεται πιο κρύος, τείνουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο μέσα κουλουριασμένοι κάτω από μια κουβέρτα. Για να προετοιμάσουμε το σπίτι μας για τις μέρες που μένουμε περισσότερο σε αυτό , πρέπει να φορέσουμε τα γάντια καθαρισμού και να ολοκληρώσουμε ορισμένες εργασίες! Αυτά είναι τα δύο πράγματα που πρέπει να καθαρίσεις τον χειμώνα και ιδανικά πριν μπει για τα καλά.

Πράγματα που πρέπει να καθαρίσεις τον χειμώνα

Καθάρισε τα τζάμια

Γνώριζες ότι εάν τα παράθυρά σου είναι βρώμικα, θα μπορούσε να μειώσει το φως της ημέρας στο σπίτι σου κατά 20 τοις εκατό; Αυτό δεν είναι καλό, ειδικά το χειμώνα, όταν πολλοί από εμάς μπορεί να ανυπομονούμε για οποιαδήποτε ποσότητα φωτός από την οποία μπορούμε να επωφεληθούμε. Ο καθαρισμός των παραθύρων σου θα διασφαλίσει ότι το σπίτι σου θα αισθάνεται πιο φωτεινό και ευάερο καθώς οι μέρες γίνονται πιο σκοτεινές.

Μπορείς να φτιάξεις ένα σπιτικό μη τοξικό διάλυμα από 1/4 φλιτζάνι λευκό ξύδι, 1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού φιλικό προς το περιβάλλον απορρυπαντικό πιάτων και 2 φλιτζάνια νερό. Σκούπισε τα παράθυρα και γυάλισε τα μέσα και έξω χρησιμοποιώντας πανιά μικροϊνών.

καθαρό μπαλκόνι
Pexels

Πλύνε τις κουβέρτες και άλλαξε πλευρά στο στρώμα

Με τους κρύους μήνες να πλησιάζουν, ήρθε η ώρα να βγάλεις και τις ζεστές κουβέρτες. Πλύνε τες κι αυτές, βάζοντάς τες στο πλυντήριο. Να πλένεις πάντα τα παπλώματα και τα μαξιλάρια ξεχωριστά. Διάβασε τις ετικέτες για να τους δώσεις την προσοχή που χρειάζονται.

Είτε γυρίζεις το στρώμα σου είτε το περιστρέφεις, φρόντισε να το κάνεις τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο – καλοκαίρι και χειμώνα. Ενώ μετακινείς τα στρώματα, πάρε την ηλεκτρική σου σκούπα και σκούπισε κάτω από το κρεβάτι και το στρώμα καθώς εκεί συσσωρεύεται σκόνη, βρωμιά και νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Πώς να καθαρίσεις με 4 απλά βήματα το στρώμα του κρεβατιού σου

πλύσιμο μαξιλαριών
Pexels

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News