Πότε ήρθε ο Σεπτέμβριος και πότε έφυγε δεν το κατάλαβα. Τον αποχαιρετάμε λοιπόν και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον Οκτώβριο. Έχω μια συνήθεια, κάθε φορά που αλλάζει ο μήνας μου αρέσει να διαλέγω πράγματα να κάνω στην αρχή του μήνα που θα με βοηθήσουν να μπω πιο οργανωμένη και χαρούμενη στις μικρές χαρές της ζωής.

5 συμβουλές οργάνωσης που θα κάνουν την ζωή σου εύκολη

Καλωσήρθες Οκτώβρη

Unsplash/ Mariana Medvedeva
 1. Οργάνωση του μήνα. Ανοίγω ένα ημερολόγιο που δείχνει όλον τον μήνα και μέσα γράφω όλα όσα πρέπει να θυμάμαι: Γιορτές, γενέθλια, πάρτυ, εκδηλώσεις, σημαντικές ημερομηνίες για τη δουλειά, πράγματα της οικογένειας ή δικά μου προσωπικά. Γράφω τις προθεσμίες ώστε να μην ξεχάσω τίποτα.
 2. Βάζω τους 3 τοπ στόχους του μήνα στο ίδιο ημερολόγιο. Δεν θα ήθελα, όσο περνά από το χέρι μου να αφήσω να φύγει ο μήνας χωρίς να τους ολοκληρώσω. Συνήθως οι στόχοι αυτοί έχουν να κάνουν με την φυσική κατάσταση, την οικογένεια και τη δουλειά. Γιατί έτσι βρίσκω την ισορροπία μου, όταν πάνε καλά και οι τρεις τομείς της ζωής μου.
 3. Κάνω ένα προγραμματισμό των βιβλίων που θα διαβάσω στο μήνα. Συνήθως είναι τα αδιάβαστα που έχω ήδη στη βιβλιοθήκη, αλλά κάποιες φορές ελέγχω και στο ίντερνετ νέες κυκλοφορίες όπου δεσμεύομαι να αγοράσω μόνο αφού τελειώσω με το πρώτο βιβλίο που έχω σπίτι, για να πάρω κίνητρο. Την ίδια διαδικασία κάνω και για τα παιδιά μου.
 4. Πάω το αυτοκίνητο μου για πλύσιμο! Πόσο πολύ χαρούμενη με κάνει όταν είναι καθαρό το αυτοκίνητό μου.
 5. Κάνω μανικιούρ και διαλέγω ένα χρώμα φθινοπωρινό όπως μπορντό ή σκούρο κόκκινο που ταιριάζει με την εποχή.
 6. Κλείνω ένα ταξιδάκι ή μια εκδρομή. Μετά από τις δύο καραντίνες και την φάση των αποκλεισμών που βιώσαμε νομίζω ότι μια μικρή εκδρομή ακόμα και μια μονοήμερη, κάπου τέλος πάντων. Ο προορισμός δεν παίζει κανέναν ρόλο.
 7. Κάνω έναν περίπατο στην αγορά και χαζεύω τις βιτρίνες και τις νέες τάσεις.
 8. Ψάχνω συνταγές με τα υλικά που είναι σε αφθονία αυτήν την περίοδο. Αφού τις βρω κάνω λίστες για ψώνια από το σούπερ μάρκετ για να μπορέσω να τις μαγειρέψω.
 9. Ξεκινάω μια δραστηριότητα. Τον Οκτώβρη ξεκινούν παραδοσιακά οι δραστηριότητες που κάνω. Είναι τόσο ωραίο να διαθέτεις το χρόνο σου σε αυτό που σου αρέσει και να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος.
 10. Κάνω ένα καλό καθάρισμα στο σπίτι, κάνω προετοιμασία για πιο ζεστά ρούχα, και επικεντρώνομαι περισσότερο στο σπίτι. Μπορεί να επιλέξω να αγοράσω ένα κερί με φθινοπωρινή νότα, ή μαξιλάρια και ριχτάρια για να μπει το σπίτι σε φθινοπωρινό μουντ. Αυτό δεν το κάνω κάθε μήνα, αλλά μπορεί όμως κάποια φορά να πάρω κάτι μικρό.
 11. Μαζεύω όλες τις φωτογραφίες από τις διακοπές( αν δεν το έχω κάνει, που δεν το έχω κάνει ακόμα) και τις τοπ φωτογραφίες του Σεπτεμβρίου, ώστε να αδειάσει ο χώρος στο κινητό μου. Είτε τυπώνω τις καλύτερες είτε τις αποθηκεύω σε σκληρούς δίσκους.

Bucket list Οκτωβρίου

Σκέφτομαι πράγματα να κάνω στην αρχή του μήνα. Σίγουρα θα κάνω και άλλο, ψάχνοντας στο Ίντερνετ σου ανοίγει η όρεξη για να κάνεις νέα πράγματα. Ότι και αν κάνεις εύχομαι να το κάνεις με χαρά και προσμονή, να έχεις ενσυνειδητότητα και να απολαμβάνεις τη στιγμή. Εσύ τι κάνεις για να καλωσορίσεις το νέο μήνα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News