Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και δύσκολες. Ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Η χώρα μπαίνει κάτω από αυστηρούς περιορισμούς. Εμπορικά μαγαζιά, κέντρα εστίασης, κινηματογράφοι, θέατρα και αθλητικά κέντρα κλείνουν, συναυλίες και εκδηλώσεις ακυρώνονται, εταιρίες βάζουν η μια μετά από την άλλη λουκέτο με τους εργαζόμενους να δουλεύουν πια από το σπίτι. Σοκαριστικό από τη μία πλευρά, αλλά μπορούμε να το δούμε και αλλιώς. Τι μπορείς να κάνεις στο lockdown και να το εκμεταλλευτείς για σένα;

Αρχικά λοιπόν για σένα, είναι μια καλή ευκαιρία να αρχίσεις να προσέχεις λίγο περισσότερο την προσωπική σου υγιεινή. Το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών και η καθαριότητα γενικά είναι κάτι έτσι κι αλλιώς αυτονόητο. Όμως, όχι για όλους. Οι ιώσεις είναι η τρίτη αιτία θνησιμότητας παγκοσμίως όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αυτό. Ο κορονοϊός ήρθε και θα φύγει, αλλά μετά από αυτόν τίποτα δε θα είναι το ίδιο. Λίγη προσοχή παραπάνω λοιπόν, και εν τω μεταξύ κάποιες ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις όσο κρατήσει όλο αυτό για να μη μείνεις στην αδράνεια.

Πράγματα που μπορείς να κάνεις στο lockdown

Γυμναστική στο σπίτι

Αν γυμνάζεσαι καθημερινά σε κάποιο γυμναστήριο ή αθλητικό κέντρο, όλο αυτό σίγουρα θα σου κοστίσει. Ευκαιρία λοιπόν, για γυμναστική στο σπίτι. Εξοπλίσου με τα βασικά όργανα γυμναστικής (βαράκια, μπάλα πιλάτες, λάστιχα) και ξεκίνα κατ’ οίκον προπόνηση. Στο διαδίκτυο υπάρχουν αμέτρητα βιντεάκια με ολοκληρωμένα προγράμματα για το σπίτι. Επίσης, είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσεις γιόγκα.

Περπάτημα στο βουνό ή τη θάλασσα

Είναι μια καλή ευκαιρία να πάρεις τα βουνά και όχι μόνο. Όχι κάτι τρομερό, απλά μια βόλτα σε κάποιο κοντινό βουνό στην περιοχή σου ή στην παραλία. Το περπάτημα κάτω από το φως του ήλιου θα σου φτιάξει σίγουρα την πεσμένη διάθεση.

Διάβασε τη συνέχεια στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News