Μπορεί τα παιδιά σου να λατρεύουν τις γιορτές και να νομίζουν ότι είναι ευκαιρία να τρώνε απ’ όλα, όμως δεν είναι κι αυτό γιατί υπάρχουν τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώνε τα παιδιά τα Χριστούγεννα.

Οι γιορτές έρχονται και εσύ ήδη έχεις αρχίσει να προσέχεις την διατροφή σου για να μην πάρεις περιττά κιλά και να μην φορτώσεις τον οργανισμό σου με περιττές θερμίδες που μόνο κακό μπορούν να σου κάνουν. Αφού εσύ προσέχεις τον εαυτό σου θα πρέπει να ξέρεις ότι πρέπει να προσέξεις και το παιδί σου. Υπάρχουν κάποιες τροφές που δεν πρέπει να φάνε τα παιδιά στις γιορτές των Χριστουγέννων και σου τις παρουσιάζουμε.

Τι δεν πρέπει να τρώνε τα παιδιά τα Χριστούγεννα;

  • Πολλές καραμέλες: Οι καραμέλες και γενικότερα οι τροφές που περιέχουν πάρα πολύ ζάχαρη και διάφορες άλλες γλυκαντικές ουσίες κάνουν κακό στα παιδιά. Φθείρουν να δόντια τους ενώ μπορούν να κάνουν και μεγάλο κακό ακόμα και στο αίμα τους αφού θα αυξήσουν την περιεκτικότητα του σακχάρου  απότομα (αν σκεφτείς ότι τόσο καιρό δεν έτρωγαν γλυκά και τώρα ετοιμάζονται να φάνε όλες τις καραμέλες του χρόνου μαζεμένες).
  • Ζαχαρωτά και ζελεδάκια: Τα συγκεκριμένα προϊόντα το ξέρουμε ότι είναι πολύ γευστικά και τα ζηλεύεις και εσύ αλλά είναι χημικά και περιέχουν πολλά συντηρητικά. Έχουν πολλές θερμίδες ενώ παράλληλα δεν έχουν πολύ έντονη γεύση (σχεδόν τα περισσότερα ζελεδάκια αλλά τα ζαχαρωτά θα παρατηρήσεις ότι έχουν την ίδια πάνω κάτω γεύση).
τρώνε τα παιδιά τα Χριστούγεννα
Freepik
  • Έτοιμα γλυκά: Επειδή δεν ξέρεις τι μπορεί να έχουν τα γλυκά του εμπορίου μην τα προτιμάς. Ειδικά στην περίπτωση που τα παιδιά σου είναι αλλεργικά σε κάποια ουσία για παράδειγμα στους ξηρούς καρπούς. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα περισσότερα γλυκά του εμπορίου περιέχουν έστω και μικρή ποσότητα ξηρών καρπών.
  • Γρήγορο φαγητό: Εσύ βαριέσαι να μαγειρέψεις ή απλά δεν πρόλαβες γιατί έτρεχες από το πρωί έως το βράδυ στα μαγαζιά να πάρεις τα απαραίτητα για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου και όχι μόνο. Έτσι, τα παιδιά σου βρήκαν την ευκαιρία να το ρίξουν έξω και να φάνε hamburger. Σου έχουμε πει, όμως και στο παρελθόν ότι αυτή είναι μία από τις χειρότερες τροφές που μπορεί να καταναλωθεί από τα παιδιά. Προτίμησε, λοιπόν, να τους ετοιμάσεις κάποιο γρήγορο σνακ έστω και αν αυτό είναι ένα απλό τοστ ή ακόμα και ένα φρούτο για να τους κόψεις για λίγο την όρεξη και να προλάβεις να μαγειρέψεις.

Αυτή είναι η ώρα που το παιδί σου πρέπει να τρώει το βραδινό του!

Συμβουλή!

Προτίμησε τα παιδιά σου να καταναλώσουν γλυκά που έχεις φτιάξει εσύ με τα χεράκια σου και έτσι ξέρεις τι ακριβώς περιέχουν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News