Η σχέση ανάμεσα στα αδέρφια είναι απ’ τις πιο σημαντικές στη ζωή ενός ατόμου. Στην εδραίωση της αγάπης και του σεβασμού μεταξύ των αδελφών παίζουν σημαντικό ρόλο και οι γονείς.

Οι γονείς συχνά δεν έχουν σωστή εικόνα για τη σχέση μεταξύ των αδελφών γιατί δεν παρατηρούν και δεν εντοπίζουν τα σημάδια μιας προβληματικής σχέσης.

Επομένως, το ισχυρότερο μέσο που έχουν στα χέρια τους είναι η παρατήρηση. Παρατηρώντας την αλληλεπίδραση που έχουν μεταξύ τους τα παιδιά σου, θα μπορέσεις ν’ απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα, όπως το εάν υπάρχει σεβασμός των ορίων, εάν παρατηρείται κάποιο άγχος, τι κόντρες έχουν, αν υπάρχει κάποια χειραγώγηση ή επικριτικότητα. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά ζητήματα που πρέπει να μας απασχολούν ως γονείς.

  • Τι ακριβώς πρέπει να παρατηρήσεις ως γονιός στη σχέση ανάμεσα στα αδέρφια;
  • Ποια σημάδια δεν πρέπει να αγνοήσεις;
  • Πώς θα καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά;
  • Τι χρειάζονται τα παιδιά για να αναπτύξουν υγιή σχέση μεταξύ τους;

Στα παραπάνω ερωτήματα απαντά η Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου – Iδρυτικό Μέλος allaboutparents.gr | Positive Parenting, BSc, MSc Ψυχολογία, Σχεσιακή Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια, στο άρθρο της με τίτλο «Πώς θα καταλάβεις ότι τα αδέλφια αναπτύσσουν μια δύσκολη σχέση μεταξύ τους» στο allaboutparents.gr.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News