Ένας απ’ τους πιο σημαντικούς χώρους μέσα στο σπίτι, είναι το σημείο στο οποίο διαβάζει το παιδί. Πώς μπορείς να οργανώσεις αποτελεσματικά τον χώρο μελέτης του παιδιού;

Είτε το δωμάτιο του παιδιού σου είναι μεγάλο είτε είναι μικρό, σίγουρα μπορείς να δημιουργήσεις ένα πανέμορφο χώρο για διάβασμα.

Άλλωστε, ένα ευχάριστο και σωστά οργανωμένο περιβάλλον, θα παρακινήσει το παιδί να καθίσει και να ασχοληθεί με τις εργασίες του.

Πολύ βασικό ρόλο στη διαμόρφωση του χώρου εργασίας του παιδιού παίζει η σωστή επιλογή του χρώματος. Ένα έντονο και αναζωογονητικό χρώμα είναι ιδανικό, χωρίς, όμως, να κάνουμε υπερβολές με πολλά χρώματα καθώς υπάρχει φόβος να έχουμε τα αντίθετα απ’ τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τα έπιπλα παίζουν επίσης κεντρικό ρόλο, καθώς θα πρέπει να είναι στις σωστές διαστάσεις ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

  • Τι άλλο πρέπει να προσέξεις όσον αφορά την οργάνωση του χώρου;
  • Πόση σημασία έχει ο φωτισμός του δωματίου;
  • Τι μπορείς να κάνεις εάν το παιδί δεν κάθεται εύκολα στον χώρο του για να διαβάσει;

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνουν οι Μαρία Κυριαζή– Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια S.I.- Συγγραφέας και η Γκουγκούμη Μαρία– Ειδική Παιδαγωγός MSc- Special Education Blogger στο άρθρο τους με τίτλο «Πώς να οργανώσεις αποτελεσματικά τον χώρο μελέτης του παιδιού» στο allaboutparents.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News