Κάθε χρόνο, τα παιδιά πειρμένουν τα Χριστούγεννα για να στείλουν γράμμα στον Αϊ Βασίλη! Είναι μια παράδοση που αντέχει στον χρόνο, όσα χρόνια κι αν περάσουν! Και φέτος φυσικά το παιδί σου μπορεί να στείλει γράμμα στον Αϊ Βασίλη και να το παραδώσεις στα κόκκινα γραμματοκιβώτια, ενώ μπορείτε να κάνετε μαζί και δημιουργικές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες!

Τα κόκκινα γραμματοκιβώτια των Ελληνικών Ταχυδρομείων υποδέχονται τα γράμματα των παιδιών μας, ενώ τα γιορτινά γραμματόσημα έχουν πάρει ήδη τη θέση τους στα ταχυδρομεία.

Μπορείς να βρεις, για 29η χρονιά, κόκκινα γραμματοκιβώτια έξω απ’ τα Κεντρικά Καταστήματα ΕΛΤΑ της χώρας!

Στην πλειοψηφία τους, γράμματα πολύχρωμα, γεμάτα ζωγραφιές, με ευχές για τη νέα χρονιά και περιγραφές των πολυπόθητων δώρων αλλά και γράμματα που μεταφέρουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας και τις προκλήσεις των καιρών, γράμματα ενηλίκων που συντάσσονται κυρίως για εσωτερικούς και, σχεδόν, ψυχοθεραπευτικούς λόγους. Άλλα αστεία, άλλα συγκινητικά, ωστόσο όλα βαθιά συναισθηματικά, πρωτότυπα και μοναδικά.

Θα έρθει απάντηση εάν στείλουμε γράμμα στον Αϊ Βασίλη;

Φυσικά! Κι αυτό είναι και το υπέροχο κομμάτι της διαδικασίας!

Όλα τα γράμματα συγκεντρώνονται στον Τομέα Δημοσίων Σχέσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων που τις μέρες αυτές, μετατρέπεται σε ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη και στη συνέχεια αποστέλλονται οι απαντήσεις σε όσα από αυτά αναγράφονται στον φάκελο τα πλήρη στοιχεία του αποστολέα.

Είναι υγιές τα παιδιά να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη;

Στη φετινή απαντητική κάρτα, το κείμενο, που συνδυάζει την αλήθεια με την φαντασία, υπογράφει με πολλή αγάπη ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αντώνης Παπαθεοδούλου, ενώ η εικονογράφηση έγινε από την Ανθούλα Λύγκα, γραφίστρια της Δ/νσης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, με έμπνευση από τα φετινά εορταστικά γραμματόσημα.

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για τα παιδιά

Παράλληλα, φέτος δημιουργήθηκε ένα ειδικό χριστουγεννιάτικο διαδραστικό site για να γράψουν όλοι το δικό τους γράμμα, να εκτυπώσουν διάφορες δραστηριότητες για δημιουργική απασχόληση, να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια. Μάλιστα, για τους εκπαιδευτικούς, το site περιλαμβάνει ιδέες και οδηγίες, προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δράση των ΕΛΤΑ μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δες εδώ με ποιους τρόπους μπορείς φέτος να φέρεις το παιδί σου σε επαφή με τον Αϊ Βασίλη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News