Δυσκολεύεται να μάθει το παιδί σου μαθηματικά; Επιστήμονες απ’ τη Δανία υποστηρίζουν ότι βρήκαν ποια είναι η καλύτερη μέθοδος εκμάθησης μαθηματικών!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα την οποία διεξήγαγαν οι επιστήμονες στη Δανία, τα παιδιά έχουν καλύτερες επιδόσεις στα μαθηματικά όταν στην μαθησιακή διαδικασία εμπλέκεται και η κίνηση.

Οι επιστήμονες πειραματίστηκαν για έξι εβδομάδες με τρεις ομάδες 165 μαθητών δημοτικού. Στους μαθητές εφάρμοσαν διαφορετικές μεθόδους εκμάθησης μαθηματικών.

Στη μια ομάδα, οι μαθητές υποβλήθηκαν σε μια τεχνική σύμφωνα με την οποία εμπλεκόταν όλο τους το σώμα στη μαθησιακή διαδικασία. Τα θρανία ήταν στην άκρη της τάξης και το μάθημα γινόταν στο πάτωμα. Οι μαθητές προσπαθούσαν να λύσουν προβλήματα φτιάχνοντας αριθμούς ή σχήματα με το σώμα τους και το σώμα των συμμαθητών τους.

μέθοδος εκμάθησης μαθηματικών
Pexels

Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να μάθει μια ξένη γλώσσα ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα απ’ αυτή;

Στη δεύτερη ομάδα, οι μαθητές έκαναν καθιστικό μάθημα, όμως, χρησιμοποίησαν και τουβλάκια για να λύσουν αριθμητικά ή γεωμετρικά προβλήματα.

Η τρίτη ομάδα των μαθητών προχώρησε στην κλασική εκμάθηση, με θρανία, χαρτί και μολύβι.

Ποια αποδείχθηκε η καλύτερη μέθοδος εκμάθησης μαθηματικών;

Μετά από μια περίοδο έξι εβδομάδων, οι μαθητές της πρώτης ομάδας είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στα διαγωνίσματα. Μάλιστα, η απόδοσή τους ήταν βελτιωμένη κατά 8% σε σύγκριση με την αρχή της έρευνας, αλλά και διπλάσια σε σύγκριση με την επίδοση της δεύτερης ομάδας. Η τρίτη ομάδα είχε τις χειρότερες επιδόσεις.

Η συγκεκριμένη μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και πειραματικά απ’ τους γονείς στο σπίτι προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το παιδί αντιλαμβάνεται καλύτερα τα μαθηματικά, χρησιμοποιώντας το σώμα του για να λύσει προβλήματα.

Μπορείς να το δοκιμάσεις για να δεις εάν βολεύει το δικό σου παιδί! Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν πιο διασκεδαστικό τρόπο εκμάθησης!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News