Ζέστη αλλά και βροχές | Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

LIKE US ON FACEBOOK

Ο καιρός την Τετάρτη έχει υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές. Στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και κυρίως -τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες- στα ηπειρωτικά, με σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός την Τετάρτη αναμένεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στο Αιγαίο, εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

Αναλυτικά ο καιρός την Τετάρτη:

Για την Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από την νύχτα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες. Οι συνθήκες θα βελτιωθούν την νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι δυτικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές μπόρες λη σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια θα πνέουν δυτικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 35 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης, με πιθανότητα για πρόσκαιρες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τις βραδινές ώρες στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved