Βροχερός ο καιρός την Παρασκευή με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Πιο συγκεκριμένα,  αναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές-βραδινές ώρες, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Μετά τα χιόνια… ο καιρός την Παρασκευή φέρνει λασποβροχές!Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Παγετός αναμένεται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Αναλυτικά ο καιρός την Παρασκευή

Για την Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός αρχικά αναμένεται γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις πρωινές ώρες παροδικά χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο άστατος αναμένεται ο καιρός. Συγκεκριμένα στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αρχικά ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στην Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, και από το απόγευμα ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Από το απόγευμα πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη. Θα φυσούν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 5 και παροδικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια, όπου υπάρχει πιθανότητα από το απόγευμα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα)

Photo: unsplash/Daiga Ellaby