Βροχερή Τετάρτη με σκόνη στην ατμόσφαιρα!

LIKE US ON FACEBOOK

Ο καιρός την Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, έχει αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και τα νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ο καιρός την Τετάρτη χαρακτηρίζεται και από μια μουντή ατμόσφαιρα, καθώς θα υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα βορειοανατολικά οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, εντάσεως μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά ο καιρός την Τετάρτη:

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τις πρωινές ώρες από δυτικές διευθύνσεις, μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, βαθμιαία κατά τόπους πιο πυκνές στα κεντρικά και νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία στα νότια θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 29 βαθμών Κελσίου, τοπικά στην Θεσσαλία έως 30 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές, ενώ από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα φυσούν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Θα φυσούν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved