Τρελάθηκε ο καιρός: Έκτακτο δελτίο για βροχές και καταιγίδες

LIKE US ON FACEBOOK

Ο καιρός έχει τρελαθεί και το βλέπουμε κάθε μέρα. Μια ήλιος, μια βροχές, ενώ σήμερα ακούσαμε μέχρι και για χαλάζι σε περιοχή της Ελλάδας στα σχεδόν μέσα Ιουλίου! Τώρα, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για βροχές και καταιγίδες.

Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν» από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με ραγδαίες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Η ΕΜΥ, σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου που εξέδωσε την Τρίτη (09-07-2019) , σημειώνει ότι τα σποραδικά φαινόμενα που ήδη εκδηλώνονται στην κεντρική και τη βόρεια χώρα, από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (10-07-2019) θα ενταθούν και οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν θα είναι τοπικά πολύ ισχυρές.

Οι βροχές θα συνοδεύονται από ριπαίους θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Τα πιο έντονα φαινόμενα την Τετάρτη (10-07-2019) θα εκδηλωθούν από τις 21:00 έως και τα μεσάνυχτα στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Η ραγδαιότητα των βροχοπτώσεων θα είναι εντονότερη από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (10-07-2019) μέχρι και την Πέμπτη στις 3 το πρωί και θα  επηρεαστούν περισσότερο οι νομοί Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης, χωρίς βεβαίως να  αποκλείονται οι υπόλοιπες βόρειες περιοχές.

Σημειώνεται παράλληλα πως έως και τα ξημερώματα της Πέμπτης (11-07-2019), από 03 έως 06 πμ, το μέτωπο των ισχυρών καταιγίδων θα κινηθεί νοτιότερα και θα επηρεαστούν η Ημαθία, η Πιερία, οι Βόρειες  Σποράδες, τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, η Βόρεια και Κεντρική Εύβοια καθώς και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν στο Βόρειο Αιγαίο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της Κεντρικής και της Βόρειας  Ελλάδος από τις 9 το πρωί και μετά.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved