Βλέποντας τον καιρό να είναι μια έτσι, μια αλλιώς αναρωτιόμαστε τι καιρό θα κάνει το Πάσχα για να προετοιμαστούμε αναλόγως και ψυχολογικά! Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία απαντά!

Η ΕΜΥ μας ενημερώνει για το τι καιρό θα κάνει το Πάσχα, και όχι μόνο την Κυριακή αλλά και όλη την Μεγάλη Εβδομάδα.

Τα νέα δεν είναι ευχάριστα καθώς ο ήλιος μας “αποχαιρετά” τη Μ. Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα ενώ θα σημειωθεί και πτώση της θερμοκρασίας.

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα αλλά και όλη την Μ. Εβδομάδα;

Μ. Τρίτη

Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στα ίδια επίπεδα

Μ. Τετάρτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Μ. Πέμπτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά από τα δυτικά θα αυξηθούν. Από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά, οι οποίες από το βράδυ θα επεκταθούν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το απόγευμα στα κεντρικά και τα νότια δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία από τι απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Μ. Παρασκευή

Καιρός: σε Ιόνιο, ηπειρωτικά και βόρειο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα τοπική συννεφιά.

Άνεμοι: στα βορειοανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ ανατολικοί – βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά και τα νότια πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση.

Μ. Σάββατο

Καιρός: στα δυτικά άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ και από τα βόρεια βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 7 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Κυριακή του Πάσχα

Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά μέχρι 7 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο στα δυτικά.

Photo: unsplash/ eberhard grossgasteiger