Ο καύσωνας που πλήττει την Ευρώπη αρχίζει να επηρεάζει και την Ελλάδα. Έρχεται πολλή ζέστη το Σαββατοκύριακο προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι ώστε να πάρουμε τα μέτρα μας.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6», τόνισε πως θα έρθει πολλή ζέστη το Σαββατοκύριακο, αλλά και τη Δευτέρα, που είναι «υπόλειμμα του καύσωνα» που σαρώνει τα τελευταία 24ωρα την Ευρώπη.

Θα είναι καύσωνας αυτή η ζέστη το Σαββατοκύριακο;

Ο γνωστός μετεωρολόγος ξεκαθάρισε πάντως πως προς το παρόν δεν μπορεί να χαρακτηρίσει τη θερμή εισβολή “καύσωνα”.

Από αύριο Σάββατο έρχεται πολλή ζέστη. Δεν θα μιλήσω για καύσωνα αλλά για μια έντονη θερμή εισβολή

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει στους 37 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά τμήματα συμπεριλαμβανομένης της Αττικής ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα ανέβει ακόμα παραπάνω και ο υδράργυρος θα φτάσει και τους 39 βαθμούς Κελσίου, πιθανότατα και τους 40 τοπικά στη Θεσσαλία.

Από την Τρίτη η θερμοκρασία πέφτει αλλά η ζέστη θα παραμείνει, είπε ο Γιάννης Καλλιάνος συμπληρώνοντας ότι «μπαίνουμε σε μια περίοδο παρατεταμένου φυσιολογικού Καλοκαιριού».

Γεμάτα τα λιμάνια

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της Αττικής φεύγουν ανά χιλιάδες. Σήμερα, Παρασκευή, ξεκίνησε το μεγαλύτερο μέρος των αδειών του φετινού Καλοκαιριού.

Αν ταξιδεύετε, φροντίστε να είστε στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου τουλάχιστον μια ώρα πριν, λόγω της αυξημένης κίνησης στους δρόμους γύρω απ’ τα λιμάνια.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 30 απόπλοι πλοίων, 16 από τη Ραφήνα (10 για Κυκλάδες και 6 για Μαρμάρι) και 7 από το Λαύριο.

Χθες, Πέμπτη, 25/7 από το λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκαν 25 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά του Αιγαίου 23.070 επιβάτες και 3.554 ΙΧ οχήματα.

Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 12 δρομολόγια πλοία μεταφέροντας 6.432 επιβάτες και 1.190 ΙΧ οχήματα.

Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 5 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 1.176 επιβάτες και 313 ΙΧ οχήματα.