Σε επίπεδα πάνω απ’ τα κανονικά θα κυμανθεί η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες. Ο καιρός το Σάββατο θα είναι αίθριος, με το θερμόμετρο ν’ αγγίζει ακόμα και τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο σ’ όλη τη χώρα θα είναι πολύ καλός, με πολλή ζέστη, ωστόσο, αφού σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει τους 38-39 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο, μετά το έκτακτο δελτίο που ήταν σε ισχύ την Παρασκευή, επιστρέφουν σε επίπεδα 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ο καιρός το Σάββατο θέλει προσοχή!

Παράλληλα, το Σάββατο υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Έβρο, Σαμοθράκη, Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Κύθηρα, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα & Ηλεία σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Ο καιρός την Κυριακή και τη Δευτέρα

Αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Τρίτη και την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βορειοδυτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά την Τετάρτη.

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Photo: Unsplash/ Michael Mims