“Περίεργος” ο καιρός την Πέμπτη | Πού θα βρέξει

LIKE US ON FACEBOOK

Ο καιρός την Πέμπτη μας κάνει… παιχνίδια. Στα δυτικά και τα βόρεια αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα δυτικά έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.  “Περίεργος”, λοιπόν, ο καιρός την Πέμπτη.

Αναλυτικά ο καιρός την Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες αναμένονται στην Αττική, όπου οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα έντονα. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη Μακεδονία και νωρίς το πρωί στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία θα αναπτυχθούν νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν μετά το μεσημέρι να είναι κατά τόπους έντονα. Σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
λίγες θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες από το μεσημέρι με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από το απόγευμα αναμένονται αραιές νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 3 με 5 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Photo: Nick Paleologos / SOOC
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved