Τη Δευτέρα αναμένονται βροχές πρόσκαιρα ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Ο καιρός τη Δευτέρα θ’ αρχίσει να βελτιώνεται απ’ το μεσημέρι καθώς τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις, με ένταση 7 με 8 στο και βόρειο Αιγαίο που βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά ο καιρός τη Δευτέρα:

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, με ένταση 4 με 5 που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές πρόσκαιρα ισχυρές και καταιγίδες που βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο οι τιμές της θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς το πρωί μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση το απόγευμα από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 7-8 που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα νότια θα φυσούν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια η μέγιστη τιμή της θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη).