Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τους ισχυρούς νότιους ανέμους, χαλαζοπτώσεις και χιόνια. Το έκτακτο δελτίο απ’ την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο απ’ την ΕΜΥ, έρχεται νέα, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά, με κυρία χαρακτηριστικά:

α. τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς νότιους ανέμους και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

  1. Την Τρίτη (27-02-18) τα νησιά του Ιόνιου, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.
  2. Την Τετάρτη (28-02-18) τις πρωινές ώρες πιθανόν τις Κυκλάδες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

β. τις κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις:

  1. Την Τρίτη (27-02-18) σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 400 με 500 μέτρα), της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 600 με 700 μέτρα), της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 200 με 300 μέτρα) καθώς και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
  2. Την Τετάρτη (28-02-18) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδική) (πάνω από τα 200 περίπου μέτρα) και μέχρι τις απογευματινές ώρες τοπικά σε
    πεδινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει αύριο σταδιακή πτώση από τα βόρεια ενώ παγετός θα σημειωθεί αύριο το βράδυ και την Πέμπτη (01-03-18) στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ολικός.

Photo: unsplash/ Craig Whitehead