Με νέο έκτακτο προειδοποιεί η ΕΜΥ | Πότε φτιάχνει ο καιρός

LIKE US ON FACEBOOK

Με έκτακτο δελτίο καιρού η ΕΜΥ ενημερώνει και προειδοποιεί για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και πότε θα εξασθενίσουν τα φαινόμενα. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ με το οποίο προειδοποιεί για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και τα έντονα φαινόμενα. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Υπηρεσία οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται στην Αττική και συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις θα συνεχιστούν για τις επόμενες δύο ώρες (δηλαδή μέχρι τις 11 περίπου το βράδυ της Δευτέρας). Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

Απ’ το πρωί η κακοκαιρία «χτυπά» την Αθήνα και άλλες περιοχές στην Ελλάδα, ενώ δημιουργήθηκαν μικροπροβλήματα με διακοπές ρεύματος καθώς ξέσπασε μπουρίνι και σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση.

Ο καιρός δεν θα μας κάνει τη χάρη… αλλά θα συνεχίσει στο ίδιο mood και τις επόμενες ημέρες. Την Τρίτη τα φαινόμενα αρχικά θα εντοπίζονται στην ανατολική και νότια χώρα αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα περιοριστούν στα ηπειρωτικά, ενώ την Τετάρτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά και νοτιανατολικά διαμερίσματα της χώρας.

Να σημειωθεί πως περίπου 700 περίπου κεραυνοί έπεσαν στην Αττική, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ σύμφωνα πάντα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα ύψη βροχής έφθασαν τα 30 χιλιοστά.

Το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψε, από την αρχή της Δευτέρας έως τις 19:00, συνολικά περίπου 11.000 κεραυνούς στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάζι και σφοδρή βροχή στην Αθήνα | Μέχρι πότε θα κρατήσει η κακοκαιρία;

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved