Καύσωνας την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, με τη θερμοκρασία να αγγίζει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Τι λέει η αναλυτική πρόγνωση απ’ τους μετεωρολόγους.

Λίγες μέρες πριν μας αποχαιρετήσει ο Ιούλιος και μπει ο Αύγουστος, το Καλοκαίρι “δείχνει τα δόντια του”, με τη θερμοκρασία ν’ ανεβαίνει στα ύψη.

Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, μέχρι την Τετάρτη η ζέστη θα είναι ήπια, όμως, από την Πέμπτη θα δούμε το θερμόμετρο ν’ αγγίζει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι την Τέταρτη θα δούμε 35, 36 βαθμούς πιθανόν στη δυτική Ελλάδα, αλλά και 37 και 38, δηλαδή λίγο παραπάνω από τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Καύσωνας την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου

Το σκηνικό, όμως, θα γίνει ακόμα πιο έντονο από την Πέμπτη κι έπειτα, όπου θα έχουμε έναν τριήμερο καύσωνα ο οποίος θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με 39-41 βαθμούς Κελσίου.

Η διάρκεια του καύσωνα θα είναι τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του meteo, το θερμό κύμα θα επηρεάσει την Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο καύσωνας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητός και στην Κεντρική Μακεδονία, όπου αναμένεται στο μέσον της εβδομάδας οι θερμοκρασίες να ξεπεράσουν τις θερμές ώρες τους 40 βαθμούς. Μάλιστα, στη Θεσσαλονίκη ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει έως και τους 38 βαθμούς.

Δες και αυτό:

Τρόποι για να επιβιώσεις τις πολύ ζεστές νύχτες του καλοκαιριού

Photo: Nick Paleologos / SOOC