Καθαρά Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

LIKE US ON FACEBOOK

Καθαρά Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια είναι η πρόβλεψη της ΕΜΥ με έντονη πτώση της θερμοκρασίας.

Με άστατο καιρό φαίνεται πως θα κάνουμε φέτος κούλουμα, καθώς αναμένονται σήμερα βροχές, καταιγίδες και χιόνια με τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά. Από το μεσημέρι θα επεκταθούν στα ηπειρωτικά και μέχρι τη νύχτα θα έχουν φτάσει και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ,

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αναμένονται την Καθαρά Δευτέρα. Τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια αναμένονται στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

Καθαρά Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται  νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Λίγα χιόνια αναμένονται στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι  άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται  νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται  νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα βόρεια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το βράδυ στα βόρεια βόρειοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved