Καταιγίδες και χαλάζι σε επτά περιοχές | Δες τους χάρτες

LIKE US ON FACEBOOK

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού του meteo.gr επιβεβαιώνει τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την αλλαγή του καιρού μετά τον καύσωνα των τελευταίων ημερών. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, νέο κύμα αστάθειας αναμένεται από το Σάββατο 4 Ιουλίου, αν και σε πολλές περιοχές της χώρας ο υδράργυρος συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Σε ποιες περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού του meteo.gr; 

Πιο συγκεκριμένα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Ιουλίου, κατά κύριο λόγο στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά. Από το βράδυ του Σαββάτου 4 Ιουλίου έως το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Στη συνέχεια βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και σε όλα τα ηπειρωτικά, με εξαίρεση τη Θράκη. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως για τη Μακεδονία. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υλικός υετός που αναμένεται (βροχές/καταιγίδες) έως το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουλίου.

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία την Κυριακή 5 Ιουλίου θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στις περιοχές εκδήλωσης φαινομένων, και δεν θα ξεπερνά τους 34-36 βαθμούς ενώ μόνο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει τοπικά τους 37-38 βαθμούς. Στο χάρτη που ακολουθεί, με γαλάζια σκίαση φαίνεται η πτώση που αναμένεται στη μέγιστη θερμοκρασία την Κυριακή 5 Ιουλίου σε σχέση με το Σάββατο 4 Ιουλίου.

Να θυμίσουμε πως και η Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που είναι σε ισχύ.

Διάβασε ακόμα την πρόβλεψη της ΕΜΥ:

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές και χαλάζι | Πού και πότε θα βρέξει;

Photo: Pexels
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved