Την Κυριακή, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός την Κυριακή θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στην Κρήτη και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά, κυρίως στα δυτικά, τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Αναλυτικά ο καιρός την Κυριακή:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και βόρεια 7 και κατά τόπους 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικές αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για παροδικές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική-ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί- βορειανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια πιθανόν να εκδηλωθούν παροδικές ασθενείς βροχές. Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τον βράδυ και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός θα είναι στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται μόνο στην Κρήτη με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Photo: Khanh Le/Pexels