Καιρός την Τρίτη: Συνεχίζονται τα ισχυρά φαινόμενα | Πότε θα υποχωρήσουν;

LIKE US ON FACEBOOK

Για την Τρίτη, στα ανατολικά και νότια αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα νότια με σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για τα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην Αττική, ο καιρός την Τρίτη θα είναι βροχερός, όμως, αναμένεται βελτίωση απ’ το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο, πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά ο καιρός την Τρίτη:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Βελτίωση αναμένεται από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας αναμένονται τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στο Θρακικό Πέλαγος τοπικά 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις, στα νότια τοπικά αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Θα φυσούν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται: νεφώσεις στα βόρεια, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Βελτίωση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οι νεφώσεις πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Θα φυσούν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι με σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα στις Κυκλάδες και από το βράδυ στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, μέχρι το μεσημέρι πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα δυτικά. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 11 και 17 βαθμών Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται: στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα νότια, θα επικρατήσουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους το πρωί ισχυρές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν και την νύχτα θα σταματήσουν. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Διαβάστε ακόμα:

Με νέο έκτακτο προειδοποιεί η ΕΜΥ | Πότε φτιάχνει ο καιρός

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved