Για την Τρίτη, δεν αποκλείεται στα νότια θα υπάρξουν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές μπόρες στα βορειοδυτικά ορεινά.

Ο καιρός την Τρίτη στην Αττική θα είναι συννεφιασμένος, ενώ η θερμοκρασία θα δείξει 28 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης, με αυξημένες συγκεντρώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα φυσούν από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά ο καιρός την Τρίτη:

Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά, κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, τοπικά, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα, κατά τόπους).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα νότια το πρωί. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 29 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Θα φυσούν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στην Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές τοπικά στα νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές, μικρής διάρκειας. Θα φυσούν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Photo: Nick Paleologos / SOOC