Τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Μακεδονίας και τη Θράκης προβλέπονται για την Τετάρτη.

Ο καιρός την Τετάρτη θα είναι γενικά άστατος. Υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικά ο καιρός την Τετάρτη:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από το μηδέν έως τους 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στον Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ . Το θερμόμετρο θα δείξει από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η μέγιστη τιμή θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπεται «διττός καιρός». Στα νότια θα επικρατήσουν νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες. Θα φυσούν βοριάδες, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, εντάσεως 5-6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 7 και 13 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ, πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στα νότια από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.