Καιρός την Τετάρτη: Ποια Άνοιξη; Πάλι θα βρέχει σ’ όλη την Ελλάδα

LIKE US ON FACEBOOK

Άστατος καιρός την Τετάρτη, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και με σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται για την Τετάρτη. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους στα δυτικά και βόρεια θα είναι έντονα, το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός την Τετάρτη ευνοεί τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά ο καιρός την Τετάρτη:

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για τοπικές μπόρες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, το μεσημέρι πρόσκαιρα νότιοι, μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και με σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική και την κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται να επικρατήσουν παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα. Στη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με σποραδικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 24 βαθμών Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη με σποραδικές καταιγίδες. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Photo: Unsplash/ Jack Catterall
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved