Βροχερός ο καιρός την Πέμπτη και χιόνια στα ορεινά. Πού αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια έχει ο καιρός την Πέμπτη, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 7 μποφόρ, τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση,  κυρίως στα ανατολικά.

Αναλυτικά ο καιρός την Πέμπτη:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Για την σεισμόπληκτη Ζάκυνθο προβλέπονται αραιές νεφώσεις και άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται αραιές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, θα εκδηλωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Θα φυσούν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός).

 Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Για την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά, με τοπικές βροχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα φυσούν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 4 και 12 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια τοπικά, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές, όμως βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα φυσούν βοριάδες, 7 και τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, όμως βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 6 με 7 μποφόρ, τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).