Παροδικές νεφώσεις με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας προβλέπονται για την Πέμπτη.

Ο καιρός την Πέμπτη γενικά θα είναι καλός ενώ στην Αθήνα το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Αναλυτικά ο καιρός την Πέμπτη:

Για την Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Θα φυσούν βοριάδες, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός, με βόρειους-βορειοδυτικούς ανέμους, εντάσεως 4-5 μποφόρ και θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τον 1 βαθμό έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, όμως κατά διαστήματα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 και στο ιόνιο σταδιακά τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη η θερμοκρασία).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται επίσης γενικά αίθριος καιρός, όμως κατά διαστήματα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Θα φυσούν βοριάδες, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη τιμή, κατά τόπους θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα βόρειοι, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα βόρεια τοπικά θα φθάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Διαβάστε τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο:

Χιόνια στην Αττική | Πέφτει απότομα 10 βαθμούς η θερμοκρασία

Photo: Nick Paleologos / SOOC