Καιρός την Παρασκευή: Με βροχές και καταιγίδες κλείνει η εβδομάδα

LIKE US ON FACEBOOK

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους στα ανατολικά και νότια αυξημένες, με τοπικές βροχές, αναμένονται την Παρασκευή.

Για την νότια νησιωτική χώρα, ο καιρός την Παρασκευή θα είναι επίσης βροχές, καθώς προβλέπονται σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη κατά τόπους, στα δυτικά και βόρεια.

Για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, ενώ βαθμιαία θα γίνει αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με ένταση 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία ο καιρός θα γίνει αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βορειοανατολικοί, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα δείξει 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, ενώ σταδιακά ο καιρός θα γίνει αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους στα νότια αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα φυσούν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη θερμοκρασία θα ειναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved