Καιρός τη Δευτέρα: Βροχές και μεταφορά σκόνης

LIKE US ON FACEBOOK

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και από το βράδυ στο Ιόνιο, για την Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα ανατολικά.

Γενικά βροχερός θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες αναμένονται κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.

Ο καιρός τη Δευτέρα:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές και βραδινές ώρες. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων νωρίς το πρωί στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, με ένταση 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που σταδιακά από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και μέχρι τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές, πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και την νύχτα πιθανώς στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 μποφόρ. Βαθμιαία στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στο Ιόνιο, την Στερεά και την Πελοπόννησο, με παροδικές ασθενείς βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες νωρίς το πρωί στα νότια. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα στο Ιόνιο θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου από το βράδυ. Θα φυσούν νοτιάδες, 3 με 5 μποφόρ, που σταδιακά από το απόγευμα θα γίνουν νότιοι-νοτιοανατολικοί, τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα νότια με σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στέρεας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα φυσούν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς νωρίς το πρωί στα Δωδεκάνησα τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα φυσούν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Photo: Kevin Erdvig/ Unsplash

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved