Ηλιόλουστη Πέμπτη με άνοδο της θερμοκρασίας

LIKE US ON FACEBOOK

Με ήλιο, αλλά και τσουχτερό κρύο, παρά την άνοδο της θερμοκρασίας, θα είναι ο καιρός την Πέμπτη.

Γενικά, ο καιρός την Πέμπτη προβλέπεται να είναι αίθριος. Στα δυτικά και νότια τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα καταγράψει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικά ο καιρός την Πέμπτη:

Για την Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερη)

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και την νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην ήπειρο, κατά τόπους, 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν. Θα φυσούν δυτικοί άνεμοι, 4 ε 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι νοτιοδυτικοί 3-4, ενώ στα νότια θα πνέουν βορειοδυτικοί, 4-6 και νωρίς το πρωί 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Photo: Nick Paleologos / SOOC

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved