Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τις επόμενες μέρες τη χώρα μας. Η κακοκαιρία “Ζηνοβία”, όπως ονομάστηκε, θα “χτυπήσει” μεταξύ άλλων και την Αττική. 

Ανήμερα Χριστουγέννων έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα, ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένονται αλλαγές στη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας. Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η κακοκαιρία “Ζηνοβία” και πόσο θα κρατήσει;

Με θερμοκρασίες αρκετά κάτω από το μηδέν θα συνεχιστεί ο Δεκέμβριος τις επόμενες μέρες, ενώ κατά τόπους παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, στα ηπειρωτικά κυρίως τμήματα της Ελλάδας, τόσο της Βόρειας όσο και της Νότιας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία “Ζηνοβία” θα φέρει από τα βόρεια ψυχρές αέριες μάζες αργά τη νύχτα της Παρασκευής, τη στιγμή που η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα ως και το μεσημέρι της Δευτέρας. Στα ανατολικά και τα νότια τμήματα αναμένεται να φέρει βροχές και θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο.

Θύμα της κακοκαιρίας αυτή θα είναι και η Αττική, όπου το θερμόμετρο θα πλησιάσει το μηδέν, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στην Πάρνηθα αναμένεται να χιονίσει από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και την Τρίτη το πρωί, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε αρκετές περιοχές της Αθήνας.

Πιο αναλυτικά, θα σημειωθούν:

  • Χιόνια στα βόρεια προάστια από την Κυριακή
  • Χιονόνερο και ασθενής χιονόπτωση στα βορειοανατολικά προάστια την Κυριακή το πρωί και το βράδυ
  • Χιονόνερο στα δυτικά προάστια την Κυριακή το βράδυ
  • Χιονόνερο στην περιοχή του Ολυμπιακού σταδίου (Καλογρέζα, Μαρούσι) την Κυριακή το πρωί και τη νύχτα και χιονόπτωση στο Ολυμπιακό χωριό τη νύχτα της Κυριακής
  • Χιονόπτωση στα Βίλια από την Κυριακή το βράδυ ως την Δευτέρα το πρωί
  • Χιονόπτωση στο Καπανδρίτι την Κυριακή το πρωί και τη νύχτα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις επόμενες μέρες στην ανατολική χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Προβλέπεται ότι χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στη δυτική χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο την Κυριακή τοπικά 8 μποφόρ.

Διάβασε ακόμα:

Παγωμένα τα Χριστούγεννα σε πολλές περιοχές της χώρας