Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία | Ποιες περιοχές θα πλήξει

LIKE US ON FACEBOOK

Έκτακτο δελτίο απ’ την ΕΜΥ και η κακοκαιρία είναι προ των πυλών. Συγκεκριμένα, η κακοκαιρία “Διδώ” θα ξεκινήσει το βράδυ της Δευτέρας απ’ τα δυτικά της χώρας και στη συνέχεια προς τα νότια τμήματα. Ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο, πόσο θα διαρκέσει.

Η κακοκαιρία “Διδώ” θα έχει ως χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους.

Θα ξεκινήσει το βράδυ της Δευτέρας και θα πλήξει τη χώρα μας μέχρι και την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, «κατά το διήμερο Τρίτη 10/12 – Τετάρτη 11/12 τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα προξενήσει την κακοκαιρία “Διδώ” θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι».

Σύμφωνα με το meteo.gr, τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά την Πέμπτη με τον καιρό να βελτιώνεται πρόσκαιρα.

Το έκτακτο δελτίο απ’ την ΕΜΥ:

Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα τη νύχτα (Δευτέρα 09-12-2019) και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά:

Την Τρίτη (10-12-2019)

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως τις παράκτιες περιοχές), την Πελοπόννησο, την Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από τις νυχτερινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Την Τετάρτη (11-12-2019) και την Πέμπτη (12-12-2019)

  • Ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια,τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και τις Σποράδες όπου κατά διαστήματα θα είναι πολύ ισχυρές.

    Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και θα εξασθενήσουν.

  • Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ειδικότερα για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-12-2019) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11-12-2019).

Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα ανατολικά από το βράδυ της Τρίτης (10-12-2019) μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης (11-12-2019), που πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Photo: Brian Cook/ Unsplash
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved