Αρχές Ιουλίου με επιδείνωση του καιρού γίνεται; Κι όμως ναι, αφού μετά τα 40άρια σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ο καιρός αναμένεται να αλλάξει. 

Για πολλούς οι αρχές Ιουλίου με επιδείνωση του καιρού δεν ταιριάζουν και πολύ, όμως μετά τον καύσωνα των τελευταίων ημερών σειρά έχουν οι βροχές, οι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα επηρεαστούν περισσότερο από την επιδείνωση του καιρού;

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, μεταβολή του καιρού προβλέπεται από το βράδυ του Σαββάτου 4 Ιουλίου από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Από το βράδυ του Σαββάτου 4 Ιουλίου και κυρίως από νωρίς το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική), από τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Στερεά, η Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ήπειρος και πιθανώς η βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα κεντρικά και βόρεια και θα εξασθενήσουν.

Τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και πιθανώς οι Σποράδες. Η Πελοπόννησος, η Ήπειρος και η Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Την Τρίτη 7 Ιουλίου, η Κεντρική Μακεδονία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Πελοπόννησος.

Photo: Unsplash/Thibault Valjevac