Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Σε ποιες περιοχές θα βρέχει;

LIKE US ON FACEBOOK

Συναγερμό έχει προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη το κύμα καύσωνα που έρχεται λόγω των ανέμων απ’ την Αφρική. Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ και τι θα συμβεί με την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες;

Ιδιαίτερος εμφανίζεται ο φετινός Ιούνιος με την κλιματική αλλαγή να εντείνει ακόμα περισσότερο τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Όπως έχουμε παρατηρήσει ο Ιούνιος μας έχει κάνει πολλές εκπλήξεις από άποψη καιρού και μας επιφυλάσσει κι άλλες, αφού ο καιρός είναι κάτι παραπάνω από άστατος.

Μπορεί το μεγάλο κύμα καύσωνα να οφείλεται στους ανέμους από την Αφρική, όμως η συχνή εναλλαγή βροχής και καύσωνα δεν οφείλεται μόνο σε αυτό, αλλά και στο γεγονός ότι το περιβάλλον έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό από τους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να παρατηρούμε όλες αυτές τις κλιματικές αλλαγές.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας παρατηρείται μεταβολή του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα Δευτέρα από νωρίς το πρωί θα επηρεαστούν:

-H Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

-Σταδιακά και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και πρόσκαιρα η Ήπειρος.

Εξασθένιση των φαινομένων προβλέπεται τις βραδινές ώρες.

Με βάση τις υφιστάμενες προβλέψεις δεν φαίνεται να επηρεάζονται οι περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

Επομένως, στη μισή Ελλάδα θα βρέχει, ενώ στην υπόλοιπη οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές και θα χτυπήσουν «κόκκινο».

Και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης παρουσιάζονται έντονα καιρικά φαινόμενα, με θερμοκρασίες μη αναμενόμενες για την εποχή.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved