Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Προειδοποιεί για καύσωνα και καταιγίδες

LIKE US ON FACEBOOK

Έρχεται κύμα καύσωνα, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ πολλές περιοχές θα δουν και καταιγίδες.

Το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων αφορά την Τρίτη και την Τετάρτη. Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και οι καταιγίδες.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι και τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ απ’ την Πέμπτη θα αρχίσει να μειώνεται να επιστρέφει σε φυσιολογικά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για το κύμα καύσωνα και τις καταιγίδες:

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα καταγραφούν σήμερα Τρίτη (9.7.2019) και αύριο Τετάρτη (10.7.2019).

Σήμερα Τρίτη (9.7.2019) η θερμοκρασία θα φτάσει:

  • Στη Μακεδονία και τη Θράκη έως 36 με 38,
  • στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο μέχρι 38 με 40,
  • στη νησιωτική Ελλάδα έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη (10.7.2019) η θερμοκρασία, στα βόρεια θα πέσει κατά 3 με 4 βαθμούς, αλλά στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά θα φτάσει έως τους 40 με 42 βαθμούς.

Την Πέμπτη (11.7.2019) η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στις περισσότερες περιοχές και δεν θα ξεπεράσει, στη βόρεια Ελλάδα τους 30 βαθμούς και στη νότια τους 32 με 33. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα η πολλή ζέστη θα υποχωρήσει την Παρασκευή (12.7.2019).

Ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς βόρειους ανέμους (μπουρίνια) θα σημειωθούν από τις πρώτες βραδινές ώρες της Τετάρτης (10.7.2019) και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη (11.7.2019) στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα βορειότερα τμήματα του Αιγαίου.

Προστασία απ’ τον καύσωνα

Λόγω του καύσωνα που θα επικρατεί στη χώρα μας μέχρι την Τετάρτη, ο δήμος θέτει σε λειτουργία κλιματιζόμενες αίθουσες της Αθήνας για τις ευπαθείς ομάδες.

Οι αίθουσες που θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο ως σημεία δροσιάς, είναι οι Λέσχες Φιλίας Αγίου Παύλου, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, ‘Ανω Πετραλώνων, Κολοκυνθούς, Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Μελετίου και Αμπελοκήπων.

Λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα οποία συνοπτικά παρουσιάζονται στον παρακάτω γράφημα:

κλιματιζόμενες αίθουσες της Αθήνας
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved