Χαλάει ο καιρός το Σάββατο | Βροχές σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

LIKE US ON FACEBOOK

Για το Σάββατο προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και το Αιγαίο και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Ο καιρός το Σάββατο αναμένεται να επιδεινωθεί αρχικά στο Ιόνιο και από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 5-6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως προς τις ελάχιστες τιμές.

Αναλυτικά ο καιρός το Σάββατο:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κατά διαστήματα που από την νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως από το μεσημέρι. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα θαλάσσια-παράκτια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και βαθμιαία στα ανατολικά νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, κατά τόπους, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με πρόσκαιρη εξασθένηση από το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, τοπικά, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα νότια που από το απόγευμα θα ενταθούν και στη νότια Πελοπόννησο και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ  με βαθμιαία εξασθένηση τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. (σημ: στα βόρεια, τοπικά, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 19 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved