Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικό μέτριοι σε ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 26 βαθμούς Κελσίου με την μέγιστη στα βόρεια να είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Κι εδώ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και η θερμοκρασία από 16 ως 24 βαθιούς Κελσίου.

Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, αλλά και την Θράκη θα έχουμε βροχές και κατά τόπους καταιγίδες παροδικά ισχυρές. Στη δυτική Μακεδονία τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ως το βράδυ. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 24 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα έχουμε τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 12 ως 25 βαθμούς, αλλά στην Ήπειρο η μέγιστη θα είναι 40-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Στην υπόλοιπη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε τοπικές βροχές η πρόσκαιρες καταιγίδες το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 27 βαθμούς Κελσίου, αλλά  στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην Κρήτη είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στην Κρήτη και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε στα βόρεια τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές, ενώ στα νότια θα έχουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 ως 26 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Photo:Alexandros Michailidis / SOOC