Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Τρίτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, μάλιστα κατά διαστήματα θα είναι ισχυρές στα βορειότερα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Από τις απογευματινές ώρες, ο καιρός την Τρίτη αναμένεται να παρουσιάσει βελτίωση. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτικά ο καιρός την Τρίτη:

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες. Θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που τις βραδινές ώρες θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, όπου βαθμιαία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές στα βορειότερα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που το βράδυ στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 12 και 23 βαθμών Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Θα φυσούν άνεμοι από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θα φυσούν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).