Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές προβλέπονται την Κυριακή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας, με σταδιακή βελτίωση του καιρού από τις πρωινές ώρες και από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 8 μποφόρ στα πελάγη με πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Παγετός αναμένεται κατά τόπους το πρωί και το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, αλλά και γρήγορη βελτίωση. Από το μεσημέρι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες παρουσιάζονται στην Θεσσαλονίκη τις πρώτες πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία βελτίωση θα σημειωθεί από τις πρωινές ώρες και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 που γρήγορα από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου. Γρήγορη εξασθένηση των φαινομένων από τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από τις πρωινές ώρες και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες παρουσιάζονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC