Αγριεύει ο καιρός την Πέμπτη: Τσουχτερό κρύο και βροχές

LIKE US ON FACEBOOK

Την Πέμπτη, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένεται από το μεσημέρι σταδιακά να σημειωθούν τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικά.

Γενικά, αγριεύει ο καιρός την Πέμπτη, θέλει καλό ντύσιμο και ομπρέλα! Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα δυτικά, έντασης 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 έως  6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς, με ένταση 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια ηπειρωτικά, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Αναλυτικά ο καιρός την Πέμπτη:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που μετα το μεσημέρι θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα)

Για την Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βόρειους με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας, ενώ πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων υπάρχει στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, που την νύχτα θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 1 βαθμό έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της, θα είναι κατά τόπους, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Θα φυσούν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, κατά τόπους, 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς τις βραδινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων, έντασης 3 με 5 μποφόρ, στα νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες. Στις Κυκλάδες θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 9 και 14 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια βαθμιαία θα αυξηθούν και τις νυχτερινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, στα νότια έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το απόγευμα σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved