Ο καιρός μας δείχνει τα… δόντια του και λίγο πριν μπούμε στο εορταστικό mood, μας τη “χαλάει”! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Τι να περιμένουμε; Λίγο από όλα!

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού μας προειδοποιεί για χιόνια και κακοκαιρία. Πού, πώς, πότε και γιατί; Η πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς άνεμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά Ηπειρωτικά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς.

Πιο αναλυτικά:

Τη Δευτέρα (17-12-2018)

α. ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τα νησιά του Iονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στέρεα (κυρίως τις παράκτιες περιοχές τους), από τις βραδινές ώρες την Πελοπόννησο και αργά τη νύχτα – ξημερώματα τρίτης (18-12-2018) πρόσκαιρα τις υπόλοιπες ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

β. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της ηπείρου, της Στέρεας και της δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα).

Την Τρίτη (18-12-2018)

α. ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες την Κρήτη, τις Κυκλάδες και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

β. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χωράς, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και βαθμιαία της Θράκης. Σταδιακά από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

γ. θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ θα επικρατήσουν βαθμιαία στο βόρειο αιγαίο.

Διάβασε τον καιρό για σήμερα Δευτέρα:

Χαλάει ο καιρός τη Δευτέρα με βροχές και χιόνια

Photo: Unsplash