Ψάχνοντας το κίνητρο για την αρχή της εβδομάδας. Να πάρεις μπρος και να ξεκινήσεις αυτήν την νέα εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά σου. 168 ώρες, καθόλου δεδομένες πλην παρούσες, να τις ζήσεις, να τις αναπνεύσεις, να τις απολαύσεις, να ερωτευτείς, να γυμναστείς, να δουλέψεις, να αγαπήσεις, να φας, να αγοράσεις, να προσφέρεις. Συχνά το σαββατοκύριακο μοιάζει να φεύγει σε μια αναπνοή. Δεν προλαβαίνουμε να χορτάσουμε αρκετά, αγάπη, ξεκούραση, ύπνο, χρόνο με τους αγαπημένους μας. Και πριν προλάβεις να ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου, να σου η Δευτέρα. Παρούσα! Συνεπής πάντα στο ραντεβού της. Μαζί με τα ξυπνητήρια της, τα κουδούνια στο σχολείο που τρέχεις να προλάβεις, το ωράριο της δουλειάς.

Το κίνητρο για την αρχή της εβδομάδας που θα σε ξεσηκώσει!

Δεν θα σου πω αυτά που λέω συνήθως. Ξέρεις, περί ευγνωμοσύνης, περί μη δεδομένων και τα σχετικά. Τα ξέρεις αυτά, στα έχουν ξαναπεί και ίσως δεν τα χρειάζεσαι άλλο να τα διαβάζεις. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται με απογοήτευση, να μην βρίσκει νόημα, να μην χαίρεται που για άλλη μια μέρα ήρθε ο ήλιος και φώτισε τον κόσμο μας. Όλοι μας θέλουμε να νιώθουμε κάθε μέρα σαν να είναι Σάββατο ή διακοπές, όμως αυτό είναι εντελώς ουτοπικό.

  • Πώς με αυτά που έχω σήμερα μπορώ να νιώσω χαρά που καλοσωρίζω άλλη μια εβδομάδα;
  • Αντί να γκρινιάξω που ήρθε η Δευτέρα, να πω: «Ευτυχώς που ήρθε η Δευτέρα και είμαι ακόμα εδώ εγώ και όσοι αγαπώ»;
  • Πώς μπορώ να φτιάξω τη ζωή μου ώστε σταδιακά να χαίρομαι με την κάθε έναρξη της κάθε εβδομάδας.

Αυτά δεν είναι προνόμια μόνο των λίγων και τυχερών. Όλοι μας έχουμε μερίδιο και μπορούμε να λάβουμε το δικό μας κομμάτι, αρκεί να το καταλάβουμε αυτό και να βγούμε από την παθητική θέση σε αυτή που ζητά αυτό που αξίζει σ’ αυτή τη ζωή.

5 δοκιμασμένοι τρόποι να καλοδεχτείς τη νέα εβδομάδα, με mindful διάθεση και ενθουσιασμό.

  • Ξεκίνα την ημέρα και την εβδομάδα σου με γυμναστική. Πήγαινε γυμναστήριο, βγες για τρέξιμο, κάνε όποια άσκηση θες. Νιώσε ευγνωμοσύνη που είσαι υγιής και μπορείς να κάνεις αυτό το δώρο στον εαυτό σου. Η γυμναστική δεν είναι τιμωρία προς τον εαυτό μας, είναι μια από τις μεγαλύτερες πράξεις αγάπης και σεβασμού στο σώμα και τον οργανισμό μας.
  • Βρες κάθε εβδομάδα ή μέρα, όποτε θες, το τραγούδι ύμνο της ημέρας. Άλλη μέρα ξεκινάμε με διάθεση motivational και είμαστε τόσο δυνατοί που νιώθουμε σχεδόν ασταμάτητοι, ενώ άλλες μέρες είμαστε πιο υποτονικοί και θέλουμε να διατηρήσουμε αυτή τη χαλάρωση είτε με ένα τραγούδι κλασικής μουσική ή κάτι πιο lounge. Τις Δευτέρες συνήθως ακούω το αγαπημένο μου τραγούδι όλων των εποχών, αυτό που το τραγουδάω και νιώθω ότι μου δίνει δύναμη. Αν δεν πιάσει τίποτα άλλο αυτό είναι το μόνο που δεν με σταματά.
  • Δεν ανοίγουμε το κινητό για κανέναν λόγο πριν το γυμναστήριο. Δεν χρειάζεται να διαθέσεις την προσοχή σου και την ενέργειά σου σε άσκοπο σκρολάρισμα. Σε ειδήσεις που σε ρίχνουν, σε ανθρώπους που απαιτούν την προσοχή μας στο social με ψεύτικες-πληρωμένες ζωές. Έχεις τη δική σου ζωή μπροστά σου να την τιμήσεις και να δεις τι θα σου φέρει μπροστά σου.
  • Φτιάξε ένα πρόγραμμα με τουλάχιστον ένα πράγμα που σου δίνει απόλαυση στην ημέρα. Αν θες μπορείς να το βάλεις ως επιβράβευση μετά από τους δύο τρεις στόχους που έχουν για σένα σημασία σήμερα αν τους ολοκληρώσεις. Μην αφήνεις τις μέρες να περνούν έτσι, δίχως σκοπό.
  • Μην ξεχάσεις να διαβάσεις έστω 10 σελίδες από ένα βιβλίο. Μπορεί να φαίνεται απλό, όμως κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στη ζωή σου και αυτό θα το διαπιστώσεις μόνο αν το δοκιμάσεις.

Πώς θα είσαι την Κυριακή το βράδυ;

Θα έχουν περάσει 168 ώρες που ήσουν ζωντανή πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Πώς θα έχεις διαθέσει τον χρόνο σου; Κάνε ένα κοίταγμα στο κοντινό σου μέλλον. Θα έχεις γυμναστεί 3 ή 4 ώρες, θα έχεις εργαστεί 40, θα έχεις φάει 10 ώρες στο αυτοκίνητο. Κάποιες ώρες σε μαγείρεμα, σε ψώνια σε δουλειές, σε παιχνίδι με τα παιδιά σου, με τους αγαπημένους σου. Διάλεξε σοφά πού θα πάνε αυτές οι ώρες σου! Τι έχει σημασία και θα έχει και αύριο για σένα;

Να έχουμε μια υπέροχη εβδομάδα με υγεία και όνειρα!

«Αν περιμένεις την κατάλληλη μέρα, κάποιου είδους σημάδι… αυτό είναι! Σήμερα είναι η μέρα»- Δωρεάν Μαθήματα έμπνευσης απ’ την Όπρα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News