Το Harvard προτείνει αυτούς τους 6 τρόπους για μια ευτυχισμένη ζωή κι εμείς λέμε να τους ακολουθήσουμε, γιατί δεν είναι καθόλου τυχαία το καλύτερο Πανεπιστήμιο στον κόσμο!

6 τρόποι για μια ευτυχισμένη ζωή, δεν είναι πολλοί. Είναι, όμως, πράγματι η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα και η οριστική μέθοδος για να βρει ο καθένας από εμάς τη δική του προσωπική ευτυχία;

Όλοι οι άνθρωποι ορίζουν διαφορετικά τι σημαίνει γι΄αυτούς η λέξη ευτυχία ή μια ευτυχισμένη ζωή. Άλλοι την αναζητούν στην οικογένεια, άλλοι στον χώρο εργασίας και άλλοι στα μικρά πράγματα της καθημερινότητας που δίνουν νόημα σ’ ό,τι κάνουμε.

Παρόλα αυτά, το Harvard πραγματοποίησε μια μελέτη με περισσότερους από 800 ενήλικες συμμετέχοντες και εξέτασε ποιοι είναι οι παράγοντες που οδηγούν τους ανθρώπους στην ευτυχία.

τρόποι για μια ευτυχισμένη ζωή
Unsplash/Gian Cescon

Μάλιστα, η συγκεκριμένη έρευνα συμπεριλαμβάνει τρεις διαφορετικές ομάδες ανθρώπων για ένα χρονικό διάστημα έξι έως οκτώ δεκαετιών, ενώ ο καθηγητής του Harvard George E. Vaillant, MD, συγκέντρωσε τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης στο βιβλίο Aging Well.

Το Business Insider συγκέντρωσε τους έξι σημαντικότερους τρόπους που οδηγούν σε μια ευτυχισμένη ζωή κι εμείς στους παρουσιάζουμε.

Το Harvard προτείνει αυτούς τους 6 τρόπους για μια ευτυχισμένη ζωή

1. Απόφυγε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ

Και τα δύο είναι βλαβερά τόσο για την σωματική υγεία όσο και για την ψυχική. Το κάπνισμα και το αλκοόλ προκαλούν ακόμη την πρόωρη γήρανση και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, σωστά;

2. Εκπαιδεύσου

Η εκπαίδευση σχετίζεται με την υγεία, σύμφωνα με το Harvard και εκείνοι που επέλεξαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους ήταν περισσότερο ευτυχισμένοι στην ηλικία των 70, παρά την κοινωνική τους τάξη, το IQ, το εισόδημα ή το επάγγελμά τους.

3. Ευτυχισμένη παιδική ηλικία

Μια μελέτη του Harvard απέδειξε ότι όσοι είχαν μια χαρούμενη παιδική ηλικία, είχαν και υψηλότερο εισόδημα ως ενήλικες. Παρόλα αυτά, όσοι δεν είχαν ευτυχισμένα παιδικά χρόνια, όταν απέκτησαν οικογένεια, φιλίες αργότερα ως ενήλικες, είχαν τη δυνατότητα να είναι το ίδιο ευτυχισμένοι.

Με αυτόν τον μαγικό τρόπο θα διώξεις όλες τις αρνητικές σκέψεις απ' το κεφάλι σου
Unsplash/Caroline Hernandez

4. Give Back!

Μην παίρνεις μόνο, δώσε και κάτι, βοήθησε κάποιον που έχει ανάγκη και καν΄το με όλη σου την καρδιά. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες ήταν έξι φορές πιο πιθανό να είναι ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι όταν πρόσφεραν βοήθεια σε άλλους συγκριτικά με εκείνους που δεν το έκαναν.

5. Αντιμετώπισε με αισιοδοξία τα προβλήματα

Αντί να κατηγορούν τους άλλους, να είναι παθητικοί ή επιθετικοί, οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ξέρουν πως να διαχειρίζονται σωστά τα προβλήματά τους. Κι όσοι το κάνουν με αισιοδοξία και χιούμορ, είναι πιο πιθανό να ευτυχήσουν!

6. Να δημιουργείς σχέσεις

Είναι σημαντικό καθώς μεγαλώνεις, να δημιουργείς συνεχώς νέες σχέσεις, να γνωρίζεις κόσμο, να είσαι ανοιχτόμυαλος! Αυτοί οι άνθρωποι σύμφωνα με το Harvard ήταν ευτυχισμένοι από όποια κοινωνική τάξη κι εάν προέρχονταν κι όσο υψηλό ή χαμηλό IQ είχαν.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News