Τι θα γίνει αν ξεκινήσω σήμερα και δεν τα παρατήσω αν δεν φτάσω; Είναι δύσκολο, επίπονο, κουραστικό να μπαίνεις σε μια διαδικασία να σπάσεις «ταφόπλακες», δυσλειτουργικές συνήθειες και πράγματα που είναι κουραστικά, δύσκολα και δεν προσφέρουν απόλαυση αλλά πόνο. Θα προκαλέσει πόνο ή απόλαυση; Ρωτάει ο εγκέφαλος κάθε φορά που είσαι απέναντι από μια απόφαση. Φυσικά οι ενδορφίνες δεν βγαίνουν κάνοντας δίαιτα ή διαβάζοντας, προτιμούν το ανούσιο σκρολάρισμα στο TikTok και το Instagram. Αν όμως κοροιδέψεις λίγο το μυαλό σου και το πείσεις ότι η διατροφή και το γυμναστήριο έχουν απόλαυση που μάλιστα είναι πιο μακροπρόθεσμη;

Τι θα γίνει αν ξεκινήσω σήμερα;

  1. Αν σήμερα βγεις πρώτη μέρα να περπατήσεις 3 χιλιόμετρα, σε δύο εβδομάδες θα έχεις περπατήσει τον πρώτο σου μαραθώνιο. Οκ, θα είναι σπασμένος σε κομμάτια αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις και το πρώτο βήμα είναι το πιο δύσκολο να γίνει. Επιπλέον, θα δεις ότι καθώς περνάνε οι μέρες αντί να περπατάς θα θες να τρέξεις και κάπως έτσι χτίζεται η συνήθεια του #onemorekilo
  2. Αν σήμερα έβαζες στην άκρη 5€ σε ένα χρόνο θα έχεις μαζέψει 1825€. Μόνο με 5€ τη μέρα!
  3. Αν σήμερα έκανες μια νέα συνταγή από ένα βιβλίο μαγειρικής, σε ένα χρόνο θα είχες εξελίξει τα μαγειρικά σου skills και θα ανέβαζες κάθε μέρα και λίγο πιο πολύ το μαγερικό σου επίπεδο.
  4. Αν καθόσουν κάθε μέρα να γράψεις ένα κεφάλαιο, σε ένα χρόνο θα είχες έτοιμο ένα ολόκληρο βιβλίο. Όπως λέει και ο St.King κάθεσαι κάτω και γράφεις, δεν υπάρχει έμπνευση και η μούσα.
  5. Αν σήμερα άνοιγες ένα youtube ή tik tok και ανέβαζες κάθε μέρα περιεχόμενο, σε ένα χρόνο θα έχεις αναπτύξει πολύ την κοινότητά σου, θα έχεις τεράστια αυτοπεποίθηση στο να μιλάς στην κάμερα και λογικά θα έχεις μάθει και να κάνεις edit μόνος σου στο περιεχόμενό σου.
  6. Αν σήμερα ξεκινούσες να διάβαζες 10 σελίδες από ένα βιβλίο και το συνέχιζες για 365 μέρες σε ένα χρόνο θα είχες τελειώσει 12 βιβλία.
  7. Αν σήμερα έκοβες το κάπνισμα σε ένα χρόνο δεν θα είχες καπνίσει 7300 τσιγάρα, θα είχες κάνει καλό στην υγεία σου και θα είχες γλυτώσει επιπλέον και 1500€. Μαζί με τα άλλα 1800€ που θα είχες αποταμιεύσει, θα έβγαζες 3300€ και θα πήγαινες εκείνο το ταξίδι στην Νέα Υόρκη που πάντα ήθελες, ή θα έβαζες χρήματα για να πάρεις ένα αυτοκίνητο ή να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση.
  8. Αν σήμερα τραβήξεις μια φωτογραφία από την ημέρα που ξεκινάς και κάθε μέρα τραβάς μια φωτογραφία θα δεις σε 365 την εξέλιξή σου. Πώς θα είναι αυτός ο άνθρωπος που με συνέπεια δεν σταμάτησε ποτέ. Είναι τόσο απλό να το γράφεις αλλά εξίσου απλό είναι να πάρεις την απόφαση που θα είσαι δεσμευμένος σε αυτή.
Γυναίκες που μας δίνουν έμπνευση
Pexels

Αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις αλλά δεν ξεκινάς ποτέ

Το πιο δύσκολο βήμα που έχεις να κάνεις είναι το πρώτο. Είναι δύσκολο να χτίσεις μια νέα συνήθεια. Να αρχίσεις από το μηδέν και να δεις αποτέλεσμα. Όταν ξεκινάς δεν έχεις ιδέα τι θα συναντήσεις μέσα σε αυτό τον χρόνο. Όλες αυτές οι προκλήσεις, η κούραση, η απογοήτευση, οι φορές που θα μαλώσεις με το μυαλό σου για να σε πείσεις να το κάνεις, θα είναι αυτές που θα δείξουν ότι τελικά είσαι νικητής!

Μη σταματήσεις αν δεν φτάσεις. Αν ξεκινήσεις σήμερα, όποια μέρα και αν το διαβάσεις αυτό, να ξέρεις ότι σε ένα χρόνο από σήμερα θα σε ευχαριστείς. Μην ασχολείσαι πια με το χθες, το χθες πέταξε, δεν το έχεις πια. Έχεις μόνο το τώρα!

Αυτές είναι οι 6 υγιείς συνήθειες που εγγυημένα φέρνουν τεράστιες αλλαγές στην καριέρα σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News