Οι πίνακες πορτρέτου δεν αποτυπώνουν απλώς την εξωτερική εμφάνιση των ανθρώπων, αλλά συχνά αποκαλύπτουν πτυχές σχετικά με τη ζωή ή τον χαρακτήρα της κάθε φιγούρας. Η Ρωσίδα-Γερμανίδα καλλιτέχνης Tania Rivilis προσπαθεί να μεταφέρει την εσωτερική ζωή και τα συναισθήματα των ανθρώπων στη σειρά των σύγχρονων ελαιογραφιών της. Απεικονίζει την «ανθρώπινη εικόνα» και την «διαλεκτική έννοια της ανθρώπινης ψυχής» μέσω δυναμικών παραστάσεων ατόμων και ζευγαριών. Αυτά τα σύγχρονα πορτρέτα λαδιού εξερευνούν την ευθραυστότητα των ανθρώπινων σχέσεων και αξίζει να τα δεις!

Σύγχρονα πορτρέτα λαδιού εξερευνούν την ευθραυστότητα των ανθρώπινων σχέσεων

Η γνωστή ζωγράφος μιλώντας στο My Modern Met χαρακτηριστικά αναφέρει:

Μέσα από τη δουλειά μου, προσπαθώ να εξερευνήσω την εύθραυστη φύση των ανθρώπινων σχέσεων, να κατανοήσω την περίπλοκη διαδικασία της ανάδυσης των συναισθημάτων και των συνδέσεων μεταξύ δύο περίπλοκων συμπάντων. Εμπνέομαι από τις ατελείωτες διακυμάνσεις και τις πολυεπίπεδες εμπειρίες στις ψυχές κάθε συμμετέχοντα αυτού του άπειρου παιχνιδιού.

Η Tania Rivilis στοχεύει μέσα από τη δουλειά της να τονίσει τα συναισθήματα των φιγούρων της με μια τολμηρή παλέτα χρωμάτων και πολλές υφές. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο πλαίσιο ως καμβά, η λαδομπογιά παίρνει έναν άλλο «μη συμβατικό ήχο». Η έμπνευση για το έργο της πηγάζει μέσα από διάφορες πηγές, όπως η ιστορία της τέχνης και η μουσική.

Η δουλειά μου επηρεάστηκε από μια ποικιλία καλλιτεχνών και κινήσεων, όπως ο ρωσικός κριτικός ρεαλισμός και το Peredvizhniki, που αντιτάχθηκαν στον επίσημο ακαδημαϊκό κλασικισμό με τους ξεπερασμένους κανόνες

Οι πίνακες πορτραίτου είναι το αποκορύφωμα του πάθους της για φόρμες, χρώματα και τον κόσμο γύρω της.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News